Pranje tepiha i podnih obloga

Nekada je čišćenje tepiha stvarno težak posao, pogotovu ako živite u stanu ili delu grada gde nemate uslova da ih ručno operete. Postoje i naravno tepisi za koje nije poželjno da ih perete sami, zato što se natapaju skroz vodom a to nije uvek poželjno, prvenstveno zbog razlivanja boja kada ih natopite.

 

Naša firma se profesionalno bavi pranjem tepiha, korišćenjem specijalizovanih mašina. Vaš tepih će u većini slučajeva vratiti prvobitan izgled i sjaj. Naravno ovde postoje odstupanja, jer tepih koji je izlizan ili oštećen teško može da postane kao nov.

 

Postupak pranja svakog tepiha je sledeći:

1) svaki tepih se prvo usisava

2) potom sledi predpranje sa ekstrakcionim mašinama

3) sledeći korak je nanošenje specijalne hemije i četkanje tepiha rotacionim mašinama

4) zatim sledim ispiranje tepiha mašinama iz više pravaca, one pod visokim pritiskom ubacuju vodu u tepih, posle koga se automatski ta voda usisava. Na ovaj način se postiže dvostruki prolaz vode i hemije kroz tepih i pospešuje njegovo pranje.

5) potom sledi ponavljanje ciklusa 3 i 4.

 

Ovo predstavlja jedan prolaz pranja tepiha i on se može ponavljati do dva pa čak i tri puta u zavisnosti od njegovog stanja. Tepisi su posle pranja 20 do 30 procenata vlažni i potom se odnose u specijalne prostorije u kojima se obezbeđuje optimalna temperatura i vlažnost za brže sušenje.

Nakon završetka sušenja sledi dezinfekcija tepiha, a na zahtev korisnika radimo i zaštitu od moljaca, potom tepihe spremamo za transport krajnjem korisniku.

Na kraju sledi isporuka koja je naravno besplatna.

pranje tepiha